HGN szerver szabályzat

Az alábbi pár pont észben tartásával elkerülheted, hogy kitiltásra kerülj a HGN szervereiről. Ha az indulat hevében – vagy akár szánt szándékkal – megszeged ezeket a pontokat és kizárásra kerülsz a szerverről, akkor egy kis idő elteltével felkeresheted az adminokat Facebook oldalunkon vagy weboldalunkon keresztül, a kitiltások nem minden esetben szólnak örökre – természetesen ez alól kivételt képeznek a csalók.

  • A durva káromkodást, anyázást – kiváltképp a „kutyázást” –  nem szeretjük a szerveren, ezért automatikus kick jár, többszöri figyelmeztetés után ban a jutalom.
  • Chaten próbálj meg normális ember módjára, a „netikettet” betartva viselkedni, helyesírásodra figyelni (itt arra gondolunk, aki direkt, feltűnően rossz helyesírással ír, ezzel próbálva idegesíteni más játékosokat)
  • A valós életbeli politikának nincs helye egy játékban (chaten, névben, egyéb ingame módon), ide kikapcsolni járnak az emberek. Figyelmeztetés lehet chaten is és kick formájában is, ha többszöri figyelmeztetésre se reagál az illető, akkor ban a jutalma.
  • Tiltott önkényuralmi vagy mások számára erősen sértő tartalomért (szintén: chaten, névben, egyéb ingame módon) egyszeri figyelmeztetés után ban jár.
  • Csalásért, játékhibák halmozott kihasználásáért – és ezáltal másokkal szemben igazságtalan előnyhöz jutásért – azonnali kitiltás jár és az illetőt jelentjük is a játék fejlesztői felé a megfelelő csatornán, mellékelve a szükséges információkat (szerver log, képernyőmentések, videók) hogy megkapja globálisan a jutalmát.
  • Ha valakit csaláson kapunk és feltételezhető, hogy a csapata tudott a dologról – és ezt nem jelentette az adminok felé – akkor az egész csapat kitiltásra kerül a szervereinkről és minden játékbeli eredményük (például bázis, karakter) törlésre kerül.
  • PvE szervereinken nem toleráljuk a PvP magatartást: más játékosok játékának tönkretétele, szándékos akadályozása, resource node-ok és spawnpontok szándékos blokkolása
Ark PvE szervereinkre vonatkozó szabályok:
  • Wyvern/Rock Drake/stb. tojásokat ha felveszitek és nem akarjátok megtartani / kikelteni akkor vagy készítsetek belőle kibble-t vagy egyétek meg, kidobálni szigorúan tilos és szankcionálni fogjuk mivel hátráltatja a többi játékost
  • Ha egy szerverre transfer korlátozások vannak bevezetve (pl.: új térkép esetén pár hónapig csak üres karaktert lehet bevinni, mást nem) akkor a korlátozás bármilyen jellegű kijátszása, bugoltatása kérdés nélküli kitiltással lesz jutalmazva! Ide tartozik a születendő Reaper King átvitele is.
  • A szabadon hagyott agresszívra fütyült/állított tamelt állatokat bármiféle figyelmeztetés nélkül megöljük.
Ark PvE játékos spawn pontok védelme:

Játékos spawn pontokra tilos építeni, erre kérjük nagyon figyeljetek mert sok problémát okoz a szerverek közt utazó játékosoknak! Aki korábban ilyen helyre épített gondoskodjon róla, hogy a játékosok gond nélkül ki tudjanak jutni, ellenkező esetben az admin kénytelen lesz megoldani és ennek kellemetlen eredményei lehetnek.

Többszöri figyelmeztetés / panasz után a bázis elköltöztetését kérheti a vezetőség, aki ennek nem tesz eleget annak lebontásra kerül a bázisa.

Az alábbi Wiki oldalon meg tudjátok nézni nagyjából hol vannak játékos spawn pontok a térképeken:

https://ark.fandom.com/wiki/Spawn_Locations

Végszó

Ha egy adminisztrátor kérdőre von vagy figyelmeztet a szabályzat megszegéséért akkor nem ajánlatos nekiállni vitatkozni velük, sértegetni őket, ez adott esetben – az illetékes admin vérmérsékletétől és a helyzettől függően – bannal zárulhat. Ilyen esetben inkább fogadd el az admin döntését és ha igazságtalannak érzed a helyzetet, akkor keress fel minket a Facebook oldalunkon vagy weboldalunkon keresztül és írd le a helyzetet a szemszögedből, utána járunk az esetnek és természetesen ha túlkapás történt akkor a büntetés visszavonásra / kompenzálásra kerül, valamint az illetékes adminnal elbeszélgetünk a dologról.

Érdemes még észben tartani, hogy attól, hogy nincs fent aktívan admin aki figyelné a szervert a szabályzat érvényes marad. Ha egy játékos jelentésére vagy csak szúrópróba szerűen elolvassuk a szerver naplót akkor visszamenőleg is ugyan úgy megkapják az illetékesek a jutalmukat.

utoljára módosítva: 2023. november 28.